نسلهای مختلف مزدا RX-7 همیشه محبوب دوستداران خودروهای اسپرت قرارداشتند. یکی از نکات متمایز این خودرو استفاده از پیشرانههای روتاری یا وانکل است.
یکی از نکات ویژه مزدا RX-7 استفاده از پیشرانههای روتاری یا وانکل در این خودرو است.
در ادامه به معرفی نسل های مزدا RX-7 خواهیم پرداخت که از موتور وانکل استفاده میکنند.
زمانی که صحبت از موتورهای روتاری (وانکل) میشود ناخودآگاه نام مزدا و به ویژه مدل RX-7 به ذهن خطور میکند.
خودروهای کمی وجود دارند که تاریخچه و پیشینه آنها به اندازه مزدا RX-7 با موتورهای وانکل گره خورده باشد.
مزدا اولین مدل RX-7 را در سال ۱۹۷۸ به بازار معرفی کرد و تولید آن تا سال ۲۰۰۲ ادامه پیدا کرد.
مزدا RX-7 را باید اولین خودرویی دانست که پیشرانههای روتاری را به شکلی گسترده، کاربردی و پرطرفدار وارد صنعت خودرو کرد.
در طول سه نسل تولید مزدا RX-7، این خودروساز ژاپنی موفق به فروش ۸۱۱ هزار و ۶۳۴ دستگاه از این خودرو شد.
این آمار فروش بیشتر از فروش هر خودروی دیگری با موتور روتاری بود.
فاکتورهای مختلفی در موفقیت مزدا RX-7 دخیل بودند که از بین آنها باید به وزن کم، طراحی و عملکرد عالی اشاره کرد.
موتورهای دو زمانه دوباره و پس از ثبت یک پتنت جدید توسط مزدا بر سر زبانها افتادند. پتنت این شرکت خودروسازی ژاپنی درحقیقت یک موتور دو زمانه سوپرشارژ است.
موتورهای دو زمانه نسبت به موتورهای چهار زمانه معمولی که در خودروهای امروزی استفاده میشوند کمی متفاوت هستند؛ به این ترتیب که در موتوررهای دو زمانه، به ازای تعداد برابری از چرخه میلنگ (یا رفتوآمد پیستون) نسبت به موتور چهار زمانه قدرت بیشتری تولید میکند. مدلهای متداول موتورهای دو زمانه فاقد میل بادامک، سوپاپ یا هر قطعه متحرک دیگری در بخش بالایی موتور هستند. این مسئله باعث سبکتر، ارزانتر و سادهتر شدن این موتورها میشود تا بهازای هر کیلوگرم وزن، قدرت بیشتری تولید کنند.
همه این ویژگیها، این دسته موتورها را برای استفاده در موتورسیکلتها ایدهآل کرده است؛ چراکه اگر دستگاه وزن پایینی داشته باشد میتواند از مزایای آن بهرهمند شود. در موتور دو زمانه برای ورود و خروج هوا به درون محفظه احتراق بهجای سوپاپ از مجرای انتقالی استفاده میکنند که هوا و سوخت را به این محفظه پمپاژ میکند. این اتفاق از طریق کارتر زیر پیستون و با استفاده از فشار میسر میشود.
این اتفاق نهتنها همانند موتورهای چهار زمانه باعث ذخیره روغن در کارتر نمیشود بلکه دارای یک سیستم روانکاری کاملا مجزا است. همانطور که افرادی که چمنزن دارند میدانند، بهجای ذخیرهسازی، روغن باید با سوخت مخلوط گردد. انتشار گازهای گلخانهای حاصل از سوختن مخلوط سوخت و روغن در این موتورها درصورت استفاده از آنها در خودروهای مدرن بسیار زیاد است.
بدون دیدگاه