مزدا یک شرکت بزرگ ژاپنی بوده که در سال ۱۹۲۰ تأسیس و از سال ۱۹۳۱ فعالیت‌های خود را درزمینه تولید خودرو آغاز نمود. گروه بهمن که در آن زمان با نام شرکت ایران‌خلیج‌کو شناخته می‌شد، همکاری خود را در سال ۱۳۳۸ با شرکت مزدا آغاز کرد و اولین محصول این همکاری یک وانت سه‌چرخ بود که توانایی حمل دویست کیلوگرم بار را داشت. در سال ۱۳۷۸ این شرکت نام خود را به گروه بهمن تغییر داد از آن سال تاکنون موفق شد تا علاوه بر تولید و مونتاژ وانت‌های شرکت مزدا خودروهایی همچون میتسوبیشی پاجرو، مزدا ۳۲۳، مزدا ۲ و مزدا ۳ را نیز در سبد محصولات خود قرار دهد.
یکی از برجسته‌ترین و پرطرفدارترین خودروهای تولیدی این شرکت مزدا ۳ نام داشت که اولین نسل آن از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۸۹ در بازار خودروی کشور حضور پیدا کرد. این خودرو توانست به لطف طراحی زیبا و جوان‌پسند، امکانات رفاهی متنوع، شرایط فروش مناسب و کیفیت بالای قطعات فروش بسیار موفقی را در بازار ایران تجربه کند. در سال ۱۳۸۹ شرکت بهمن تصمیم گرفت نسل دوم مزدا ۳ را جایگزین نسل اول آن کند؛ ظاهر نسل دوم نسبت به گذشته مدرن‌تر شده و از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی بیشتری بهره می‌برد.

 

مزدا ۳ یک سدان شهری خانوادگی جمع‌وجور است که در رده‌بندی‌های جهانی در سگمنت C جای می‌گیرید. این خودرو از پلتفرم مشترکی با نسل گذشته خود بهره می‌برد که باعث شده ابعاد داخلی و خارج آن تفاوت چندانی با مزدا ۳ نسل اول نداشته باشد. برخلاف ظاهر ساده‌ای که در نسل گذشته مزدا شاهد آن بودیم، در طراحی نسل جدید خطوط موج‌دار زیادی در سطح بدنه دیده می‌شود که باعث شده ظاهر این سامورایی بسیار اسپرت تر و عضلانی‌تر از نسل اول به نظر برسد. در نمای جلویی این خودرو چیزی که بیش از همه نگاه‌ها را به سمت خود جذب می‌کند چراغ‌های زاویه‌دار و کشیده‌ای است که در هماهنگی کامل با نمای کلی بدنه این خودرو طراحی‌شده است. این چراغ‌ها در ترکیب با نمای عضلانی گلگیرها و جلوپنجره منحصربه‌فرد مزدا ۳، باعث خلق نمایی جذاب و جوان‌پسند شده است.
مکان و زاویه قرارگیری ستون‌ها نسبت به نسل قبل تغییری نداشته است که با توجه به یکی بودن پلتفرم این دو خودرو، غیر از این هم نمی‌توان انتظار داشت. نمای پشتی این خودرو جذابیت کمتری نسبت به نمای جلویی آن دارد و کمی ناهماهنگ و ساده به نظر می‌رسد. در یک نگاه کلی باید گفت که هرچند در طراحی این خودرو نقص‌هایی دیده می‌شود، اما نسبت به خودرویی که در سال ۲۰۱۰ طراحی‌شده از محبوبیت خوبی برخوردار است و طرفداران زیادی دارد.

نمای داخلی کابین این خودرو شاید در مقابل رقبایی همچون کیا سراتو کمی ساده و قدیمی به نظر برسد، اما از کیفیت و ارگونومی بسیار بالایی برخوردار است که باعث می‌شود تمامی تجهیزاتی که سرنشینان به آن نیاز دارند به‌راحتی در دسترس آن‌ها قرار گیرد. صندلی‌های چرمی این خودرو بسیار راحت بوده و قسمت‌های جانبی آن‌ها به‌خوبی دربرگیرنده سرنشینان هستند. در بخش عقب مزدا ۳ فضای پا مناسبی برای دو سرنشین در نظر گرفته‌شده است، اما فضای سر کافی برای افراد بلندقد وجود ندارد و مطمئناً برای افرادی با قد فراتر از ۱۸۰ سانتی‌متر نشستن در عقب این خودرو چندان راحت نخواهد بود. متأسفانه در مزدا۳ خبری از سیستم مالتی مدیا لمسی نیست و تنها در بخش بالایی داشبورد این خودرو، دو مانیتور کوچک وجود دارد که یکی نشان‌دهنده مصرف سوخت و مسافت طی شده است و دیگری هم اطلاعات مربوط به سیستم تهویه مطبوع و سیستم پخش را نمایش می‌دهد. البته ناگفته نماند مانیتورهای فابریک این خودرو در اغلب نمایندگی‌ها یا در بازار موجود است بنابراین خریداران مشکلی در نصب مانیتور برای این خودرو نخواهند داشت.
مزدا ۳ نیو در حال حاضر در دو تیپ مختلف ۴ (فول یا FL) و ۳ (نیمه فول) در حال تولید است که این دو خودرو ازلحاظ مشخصات فنی تفاوتی باهم ندارند و تنها در بخش امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی با هم متفاوت هستند. نمونه‌ای که ما در حال تست آن هستیم تیپ ۳ بوده که درواقع تیپ نیمه فول این خودرو محسوب می‌شود، ازجمله امکانات رفاهی به‌کار رفته در این خودرو می‌توان به روکش چرمی فرمان و دسته‌دنده، صندلی‌های چرمی، کروز کنترل، تنظیم دستی ۴ جهته صندلی راننده، سانروف برقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم صوتی مجهز به ۶ بلندگو، چرخش هم‌زمان چراغ‌های جلو بافرمان (AFS)، شیفتر پشت فرمان، آینه جانبی برقی، برف‌پاک‌کن اتوماتیک با حسگر باران و… اشاره‌کنیم.  بد نیست بدانید کمپانی مزدا در تیپ ۴ یا FL این سدان محبوب، تغییرات قابل توجهی را در اعمال کرده است که باعث شده این خودرو نسبت به تیپ ۳ از امکانات به‌روزتر و ارزش خرید بالاتری برخوردار باشد که تنظیمات برقی صندلی راننده، آینه وسط الکتروکرومیک، حذف رنگ قرمز از پس زمینه آمپرها و نمایشگر مصرف سوخت، کاهش طول دسته دنده و استفاده از طرح جدید رینگ‌های اسپرت تنها بخشی از این تغییرات به شمار می‌روند.

 

در کل ، مزدا ۳ جدید در نوع ۴ خود دارای ویژگی هایی از قبیل سانروف برقی ، کروز کنترل ، تهویه مطبوع اتوماتیک ، سیستم استارت و راه اندازی بدون کلید ، سیستم صوتی ۶ بلندگو ، چراغهای اتومبیل همزمان فرمان (AFS) ، واشر شیشه ای شیشه ، چراغهای جلو ، دریل فرمان عقب ، آینه جانبی قدرت ، برف پاک کن خودکار با سنسور باران ، صندلی های جلو گرم شده ، روکش صندلی های چرمی ، فرمان و اهرم دنده و غیره از مشخصات قابل قبولی برای این پیرمرد ژاپنی هستند.
مزدا ۳ ، ایمنی و مشخصات
مزدا ۳ جدید از موتور چهار سیلندر ۱۹۹۹ سی سی بهره می برد. Cm که قدرت ۱۴۸ اسب بخار را توسعه می دهد. در دور موتور ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۸۷ نیوتن متر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه. قدرت تولید شده توسط موتور مزدا ۳ جدید از طریق گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود و راننده همچنین می تواند در هنگام رانندگی دنده را تغییر دهد. جعبه دنده ۵ سرعته هوشمند استفاده شده در مزدا ۳ جدید نسبت به جعبه دنده ۴ سرعته موجود در نسل اول مزدا ۳ برتری دارد و ممکن است هنگام رانندگی سریع شما را تا حدی راضی کند. طبق نتایج به دست آمده ، مزدا ۳ جدید در ۹.۲ ثانیه از ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت شتاب می گیرد که شتاب قابل قبولی برای یک سدان خانوادگی است. با توجه به شرایط جاده ای و کیفیت پایین بنزین در خارج از شهر ، البته این بار می تواند گاه به ۱۰.۵ ثانیه برسد!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *