اختلاف مدل‌ها و تیپ‌ها

در توضیحی دقیق‌تر باید گفت مزدا ۳ نسل اول از سال ۸۶ تا ۸۹ و تنها در کلاس سدان در ایران مونتاژ و عرضه شد. این مدل با یک موتور ۲ لیتری و گیربکس ۴ سرعته‌ی اتوماتیک تیپ‌ترونیک تولید و در سه تیپ مختلف تجهیزاتی در اختیار مشتریان قرار می‌گرفت. به این ترتیب که تیپ ۱ به‌عنوان نسخه‌ی پایه‌ی این مدل از روکش چرمی و سان‌روف بهره نمی‌برد. آنچه در تیپ ۲ دیده می‌شد. تیپ ۳ نیز که نسخه‌ی آپشنال این نسل به شمار می‌رفت دارای سنسور باران، اتولایت و گرم‌کن صندلی جلو بود که در دو تیپ اعمال نشده بود.

با این حال، تنوع تولید نسل دوم مزدا ۳ موسوم به مزدا ۳ نیو خیلی بیشتر بود. این نسل در دو نسخه‌ی هاچ‌بک و سدان با موتورهای ۲ و ۱.۶ لیتری و گیربکس‌های اتوماتیک و دستی تولید شد. مدل‌های عرضه شده با موتور۲ لیتری دارای ۴ تیپ هستند که همه از یک جعبه‌دنده‌ی ۵ سرعته‌ی اتوماتیک بهره می‌برند و تفاوت‌هایی در امکانات و تجهیزات دارند. تولید تیپ یک و دوی  این نسل تا سال ۹۲ ادامه داشت و تولید تیپ ۴ نیز از سال ۹۱ آغاز شد. تیپ۴ تغییراتی در چهره نیز تجربه کرد مانند طراحی مه‌شکن‌ها و سپر‌ها و رینگ‌ها.

بهمن موتور تولید تیپ ۴ را نیز تا پایان سال ۹۸ ادامه داد و در سال ۹۹ زمزمه‌هایی از جایگزینی آن با کراس اوری از دانگ‌فنگ شنیده می‌شود. در این بین امکاناتی مانند امکاناتی مانند نویگیشن، صفحه‌نمایش لمسی، دوربین و سنسور عقب از سال ۹۷ به تیپ۴ از سال۹۷  اضافه شد تا این خودرو به یکی از آپشنال‌ترین تولیدات داخلی در زمان خود تبدیل شود. البته در نسخه نسل دوم تولیدی با موتور ۱.۶لیتری که گیربکس دستی پنج سرعته دارد، تنها ۲ ایربگ دارد و از صندلی راننده‌ی برقی، گرم‌کن صندلی جلو، نمایشگر دما، سان‌روف و تهویه‌ی اتوماتیک که در تیپ پایه نسخه ۲ لیتری نیز به کار رفته محروم است.

تولید این خودرو که تولید آن در سال ۹۳ متوقف شد، به تعداد بسیار محدودی در بازار موجود است. مدل‌های هاچ‌بک مزدا سه نیز تنها با موتور ۲ لیتری و در تیپ‌های ۱ و ۳ و در فاصله‌ی سال‌های ۸۹ تا ۹۱ تولید شدند. با این تفاسیر اگر قصد خرید مزدا ۳ کارکرده دارید، باید از انواع مزدا ۳ موجود در بازار اطلاعات کاملی به دست آورید.

طراحی نسل دوم مزدا 3 به ویژه در نمای روبرو بسیار متفاوت از نسل اول آن است. گلگیرهای متورم جلو بی‌شباهت به مزدا RX-8 نیست و چهره خندان این خودرو یادآور نشاط و سرزندگی خواهد بود.

در نمای روبرو اثری از یک جلو پنجره مجزا نیست و هواکش بزرگ سپر جلو به نحوی طراحی شده که علاوه بر تامین هوای مورد نیاز پیشرانه و خنک کردن اجزای فنی خودرو، نقش یک جلوپنجره را نیز در مزدا 3 نیو ایفا می‌کند.

سایز چراغهای جلو متناسب با ابعاد چهره مزدا 3 بوده و هماهنگی خوبی میان خطوط طراحی نمای روبرو مزدا 3 به چشم می‌خورد. همچنین فرم کلی چراغ‌های جلو تفاوت چندانی با مزدا ۶ نسل قبل نداشته و بسیار به آن شبیه است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *